Menu Close
walkie talkie

Waar kunnen portofoons allemaal voor gebruikt worden?

Tegenwoordig zijn we allemaal gewend aan onze mobiel, we bellen er mee, we sturen er berichten mee naar elkaar en we bekijken er leuke filmpjes op. Maar voor de telefoon hadden we de portofoons waar een groot deel van de communicatie mee gedaan werd, het handige van portofoons is ook dat je er geen wifi voor nodig hebt. Je kunt portofoons voor een tal van doeleinden gebruiken, hieronder geven we je een paar voorbeelden van waar je portofoons allemaal voor kunt gebruiken.

Horeca

Ten eerste kan het in de horeca gebruikt worden, als je slechts een klein restaurantje bent met een paar tafels dan zal dit niet van toepassing zijn, maar de hele grote restaurants kunnen soms gebruik maken van deze portofoons. Dit komt vaak omdat het gebouw dan ook heel groot is en de portofoons de manier zijn om bijvoorbeeld in contact te blijven met de koks als bediening. 

De bouw

In de bouw komen de portofoons het meeste voor, over deze portofoon worden vaak belangrijke mededelingen gedaan rondom bijvoorbeeld de veiligheid. Het is een handige methode om tussen werknemers te kunnen communiceren tijdens het uitvoeren van een bouwproject.

Evenementen

Tijdens evenementen zul je ook veel, vooral bewakers, met een portofoon zien rondlopen. Zij zorgen er voor dat iedereen die binnen de arena of de concerthal is veilig gehouden wordt. Mocht er dan toch iets gebeuren, dan kan dit snel worden doorgegeven door middel van de portofoon.

Survival 

Als je gaat survivallen dan kunnen portofoons ook nog eens goed van pas komen, meestal heb je in de natuur namelijk geen zendmasten waarmee je internetverbinding hebt. Om dan toch contact te houden met mensen, kun je gebruik maken van portofoons. Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een portofoon omdat je bijvoorbeeld binnenkort gaan survivallen, kijk dan eens op https://www.firecom.nl/portofoons/.

De mobiel is het apparaat waarmee we tegenwoordig het meeste communiceren, maar er zijn nog steeds manieren van vroeger om te communiceren die vandaag de dag nog steeds ook gebruikt worden. Zo kunnen ze in een heel groot restaurant van de horeca gebruikt worden, of in de bouw voor communicatie tussen werknemers, maar ook tijdens evenementen zijn portofoons heel erg belangrijk om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen. Als laatste kan een portofoon ook nog eens goed van pas komen tijdens het survivallen, zeker als je geen internetverbinding hebt in het bos. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *