Menu Close
british-airways-g7523aa859_1280

British Airways heeft een proef gestart met biometrisch boarden voor enkele internationale vluchten. Passagiers op deze vluchten kunnen hun identiteit laten verifiëren door middel van biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk of een gezichtsscan. Dit moet het boarden versnellen en een veiligere reis voor passagiers mogelijk maken.

Het proefprogramma is momenteel alleen beschikbaar voor selecte passagiers op bepaalde vluchten, maar British Airways hoopt in de toekomst het biometrisch boarden uit te breiden naar meer vluchten en luchthavens. Het bedrijf werkt samen met de luchthaven van Heathrow en de Britse overheid om dit te realiseren.

Met de introductie van biometrisch boarden hoopt British Airways te voldoen aan de steeds strengere eisen op het gebied van veiligheid en efficiëntie in de luchtvaartindustrie. Het bedrijf denkt dat het biometrisch boarden een belangrijke stap voorwaarts is in het verbeteren van de reiservaring voor zijn passagiers.

British Airways hoopt dat het biometrisch boarden ook zal helpen om de wachttijden voor passagiers te verkorten. Door het gebruik van biometrische gegevens hoeft de identiteit van de passagier niet meer op traditionele manieren te worden gecontroleerd, zoals met een paspoort of een identiteitskaart. Dit kan het proces van het inchecken en boarden versnellen en ervoor zorgen dat passagiers sneller aan boord kunnen gaan.

Het proefprogramma van British Airways is niet het eerste van zijn soort. Andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Delta en JetBlue, hebben soortgelijke programma’s geïntroduceerd en hebben aangetoond dat het gebruik van biometrische gegevens het boarden kan versnellen en de veiligheid kan verhogen.

Toch zijn er ook zorgen over het gebruik van biometrische gegevens in de luchtvaartindustrie. Sommige mensen vrezen dat hun privacy op het spel kan staan als hun biometrische gegevens worden verzameld en opgeslagen door luchtvaartmaatschappijen. British Airways heeft aangegeven dat het de privacy van haar passagiers zeer serieus neemt en dat alle biometrische gegevens op een beveiligde manier zullen worden opgeslagen.

Het proefprogramma met biometrisch boarden van British Airways zal de komende tijd worden geëvalueerd om te bepalen of het op grote schaal kan worden uitgerold. Als het programma succesvol blijkt te zijn, kan het biometrisch boarden de toekomst zijn van het inchecken en boarden voor passagiers van British Airways en andere luchtvaartmaatschappijen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *