Menu Close
America Airlines

De luchtvaartindustrie heeft de afgelopen maanden enorme veranderingen ondergaan als gevolg van de pandemie. Als gevolg hiervan hebben veel luchtvaartmaatschappijen hun routes aangepast om de veranderende vraag en reisbeperkingen aan te kunnen. In dit artikel kijken we naar de binnenlandse widebody-routes van de Verenigde Staten in maart.

Overzicht van binnenlandse widebody-vluchten in de VS

In maart werden er in de Verenigde Staten meer dan 8.000 widebody-vluchten uitgevoerd op binnenlandse routes. Dit is een aanzienlijke afname ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er meer dan 14.000 widebody-vluchten werden uitgevoerd. Dit is grotendeels te wijten aan de daling van het aantal passagiers als gevolg van de pandemie.

Populaire widebody-routes in maart

De populairste widebody-routes in maart waren van en naar grote luchthavens zoals Los Angeles International Airport (LAX), John F. Kennedy International Airport (JFK) en San Francisco International Airport (SFO). De meest voorkomende bestemmingen waren New York, Los Angeles, San Francisco en Honolulu.

Luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse widebody-vluchten uitvoeren

Verschillende luchtvaartmaatschappijen voeren binnenlandse widebody-vluchten uit in de Verenigde Staten. De grootste maatschappijen zijn American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines. Andere maatschappijen die binnenlandse widebody-vluchten uitvoeren zijn onder meer 

Redenen voor het gebruik van wide body-vliegtuigen op binnenlandse routes

Widebody-vliegtuigen worden vaak gebruikt op binnenlandse routes vanwege de grotere capaciteit en comfortabele cabine indelingen. Deze vliegtuigen hebben meestal twee of drie gangpaden en bieden passagiers meer ruimte om te bewegen en zich comfortabel te voelen tijdens lange vluchten. Daarnaast hebben deze vliegtuigen een grotere laadruimte, waardoor ze geschikt zijn voor het vervoer van grote hoeveelheden vracht.

Conclusie

Hoewel het aantal binnenlandse widebody-vluchten in de Verenigde Staten is afgenomen als gevolg van de pandemie, blijven deze vliegtuigen een belangrijk onderdeel van de luchtvaartindustrie. Met de toenemende vraag naar reizen en de versoepeling van reisbeperkingen, kunnen we in de toekomst een toename van het aantal binnenlandse widebody-vluchten verwachten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *